Technisch keramiek gebruiken

Designproducten

Dankzij de hedendaagse ontwikkelingen is keramiek steeds vaker in beeld bij gerenommeerde product-designers. In gepolijste vormt krijgt keramiek een zeer exclusieve uitstraling. Al dan niet gecombineerd met edelmetalen, diamanten, robijnen en andere edelstenen ontstaan de meest exclusieve creaties.

Keramiek is op diamant na het hardste materiaal op aarde, zeer krasvast en duurzaam, tot in lengte van jaren. Het materiaal veroorzaakt geen allergische reacties en is daardoor zeer geschikt om op de huid te dragen.

Medisch en Dentaal

Technische keramiek wordt veelvuldig toegepast in de medische en dentale wereld. Het is volledig chemisch en biologisch inert en vertoonde tot op heden geen allergische reacties of afstotingsverschijnselen in het menselijk lichaam. Via spuitgieten worden details en complexiteit direct meegevormd met zeer hoge nauwkeurigheid. Hierdoor neemt het aantal toepassingsmogelijkheden in de medische en dentale wereld sterk toe. Dankzij de hoge temperatuursbestendigheid laat technische keramiek zich goed steriliseren.

Sensoren

Het meten met sensoren gebeurt onder de meest extreme condities: corrosieve milieus, chemische vloeistoffen of dampen al dan niet in combinatie met hoge temperaturen (>600 ºC) en grote temperatuurswisselingen. Daarom worden aan sensoren zeer hoge eisen gesteld.
Om ze te beschermen tegen extreme omstandigheden produceert Formatec Ceramics componenten en behuizingen uit technische keramiek. Door gebruik te maken van spuitgieten is bijna iedere geometrie mogelijk.

Micro componenten

In december 2011 kregen micro keramische producten van Formatec Ceramics speciale aandacht in het blad Powder Injection Moulding International. Klik hier om er alles over te lezen.

enEnglish deDeutsch