Technische keramiek

Formatec Ceramics is gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van producten en onderdelen in technische keramiek.

Met technische keramiek is het mogelijk om uiterst slijtvaste, temperatuurbestendige, biologisch en chemisch resistente producten te produceren. Producten die hun toepassing vinden in zowel de (high tech) industrie als exclusieve consumentenartikelen, waarbij de unieke eigenschappen van technische keramiek tot hun recht komen.

Industriële en precisie-applicaties

Zo maakt Formatec Ceramics ondermeer keramische producten die worden toegepast voor pomponderdelen waar chemische stoffen worden verpompt, hierbij worden bijzonder hoge eisen gesteld aan slijtvastheid, temperatuurbestendigheid en chemische resistentie. Of componenten voor medische apparatuur van zeer kleine afmetingen, waar technische keramiek dienst doet als elektrisch en thermisch isolator, of juist als geleidend materiaal.

Designproducten

Ook exclusieve designproducten, zoals horloges, telefoons, pennen of sieraden worden door Formatec voorzien van keramische onderdelen. Door keramiek te slijpen en polijsten ontstaat een zeer glad hoogglanzend oppervlak in diepzwart, hagelwit of een andere beschikbare kleur. In combinatie met de extreem hoge hardheid van het materiaal, zorgt technische keramiek voor een duurzaamheid die de eigenschappen van edelmetalen overtreft.

Ceramic Injection moulding (CIM)

Formatec Ceramics doet al jaren onderzoek naar innovatieve toepassingen van technische keramiek en ontwikkelt voortdurend het Ceramic Injection Moulding proces. Door het materiaal onder hoge druk te spuitgieten kunnen vormdelen worden geproduceerd die met verspanende technieken niet mogelijk zouden zijn. De unieke eigenschappen van technische keramiek worden hierdoor breder toepasbaar.

Internationale focus

Formatec is een sterk groeiende internationaal opererende onderneming in Nederland. Meer dan 80% van onze producten wordt geëxporteerd binnen Europa, Zwitserland en daar buiten.

Leveringsvoorwaarden

Op alle aanbiedingen en contracten met Formatec Ceramics zijn leveringsvoorwaarden van toepassing. Download onze voorwaarden.

Nieuwsbrief

U kunt middels een nieuwsbrief op de hoogte blijven van de Formatec activiteiten. Klik hier om u te registreren.

enEnglish deDeutsch