Keramiek sieraden

Formatec Ceramics heeft in de afgelopen jaren diverse toepassingen voor sieraden gemaakt.Combinatie van technisch keramiek en edelmetalen De nadruk lag hierbij op ringen, maar ook diverse hangers en armbanden zijn gerealiseerd middels het unieke CIM proces. De realisatie in aantallen liep uiteen van enkele stuks tot series boven de 10.000 stuks.

Typische keramische eigenschappen als slijtvastheid en goede biocompatibiliteit zijn ten gunste van een toepassing voor sieraden.

Om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen heeft Formatec een methode moeten ontwikkelen om de verschillende ringdiameters, die binnen een collectie gevraagd worden, efficiënt te kunnen produceren. Deze in-huis ontwikkelde methode gecombineerd met de reeds bestaande polijsttechnologie, voor een diep zwarte hoogglans, heeft geleid tot een zeer scherpe prijs kwaliteit verhouding.

De toepassing van technische keramiek blijft niet beperkt tot alleen ringen. De vormingsmogelijkheden middels spuitgieten worden ook toegepast voor hangers en armbanden.

In de fase voor het sinterproces is het materiaal prima te verspanen. Door gebruik te maken van een geavanceerde post processor in combinatie met een 5-assige freesbewerking is Formatec in staat om complexe vormen te realiseren. Met deze technologie zijn er slechts geringe investeringen noodzakelijk en dus is dit proces aantrekkelijk voor lage serie aantallen.

Na horloges, pennen en oplossingen voor mobiele telefoon behuizingen, lijkt de toepassing van technische keramiek nu definitief door te breken binnen in de sieraden industrie.

U kunt direct contact met ons opnemen indien er aanvullende vragen zijn, we informeren u dan graag over de beschikbare kleuren.

enEnglish deDeutsch