Cim componenten

Over de afgelopen periode constateert Formatec Ceramics  een duidelijke behoefte aan Micro componenten. Vanuit verschillende markten wordt er gezocht naar de combinatie van zeer kleine precisiedelen in combinatie met de unieke keramische eigenschappen. Ook voor het vakblad Powder Injection Moulding International is deze markt trend niet onopgemerkt gebleven. Formatec Ceramics toont haar product op de cover van het december 2011 nummer.

De nauwkeurigheid waarmee Formatec Ceramics te werk gaat is uniek. Niet alleen het spuitgieten gebeurt met uiterste precisie, ook het bewerken in de groene fase met CNC-gestuurde freesmachines zorgt voor producten die zeer nauwkeurig zijn en een kleine productie tolerantie kennen.

Een voorbeeld van een succesvolle realisatie van een Micro product is weergegeven in de afbeelding. Op een oppervlakte van 2 x 2 mm zijn 64 achthoekige gaten van 125 µm gepositioneerd.

Formatec Ceramics bewijst met dit product, maar ook reeds met vele andere, klaar te zijn voor de toekomst van Micro PIM. Feedstocks, matrijs technologie, debinden/sinteren en nabewerking zijn bewezen en reeds in serie toegepast.

Indien u vragen heeft, neem dan gerust contact met ons op. Het volledige artikel is beschikbaar middels de volgende link.

enEnglish deDeutsch