Technisch keramiek specialist

Advies

Formatec geeft advies om uw idee of ontwerp geschikt te maken voor verwezenlijking in keramiek. De technici en de materiaal experts van Formatec doen dit graag in een vroeg stadium in het project om de beste oplossing in keramiek te kunnen adviseren. Onze ervaring is, dat wanneer dit gebeurt, er een besparing in tijd en geld gerealiseerd kan worden in de loop van het project.

Technische ondersteuning

Formatec kan in nauw overleg met de klant design aanpassingen doorvoeren. Ook ontwikkelen wij de benodigde matrijzen, mallen en automatisering tools in huis.

R&D

Formatec heeft 1,5 FTE in dienst voor verbetering en ontwikkeling van materialen, bindersystemen, kleuren en processen. In deze ontwikkelingen werken wij in vele gevallen samen met nationale/ internationale kennisinstituten en universiteiten.

Matrijzen & Hulpmiddelen

Formatec kan de benodigde matrijzen in huis maken. In het geval dat onze capaciteit niet toereikend is kunnen we terugvallen op gekwalificeerde gereedschapsmakers uit de regio.

Spuitgieten

Formatec maakt gebruik van alle voordelen die CIM biedt. Een sterk argument om keramiek te spuitgieten is dat het door zijn nauwkeurigheid, t.o.v. andere productie methoden, dure nabewerkingen beperkt of zelfs uitsluit.
Verder is CIM een proces met een grootte vormvrijheid, maar is ook kosten efficiënt en garandeert  een goede reproduceerbaarheid.

Prototypes

Formatec gebruikt bestaande geometrieën waaruit doormiddel van machinale bewerking prototypes gemaakt kunnen worden. Deze techniek is ook geschikt voor kleine series.

Machinaal bewerken

Formatec heeft de beschikking over een aantal machines met een hoge nauwkeurigheid voor de bewerking van de gesinterde producten. Dit gaat van vlakslijpen tot 5-assig bewerken. Om eventueel benodigde capaciteit uit te kunnen breiden kunnen wij een beroep doen op de expertise van een slijp specialist uit de omgeving van Brain Port Eindhoven.

Oppervlakte afwerking

Formatec kan verscheidene oppervlakte finishing aanbieden. Dit kan een hoogglans afwerking zijn of een matte ‘look’. Ook bestaat de mogelijkheid om graveringen aan te brengen of vlakken te decoreren waarbij wij gebruik maken van een gespecialiseerd bedrijf in laser bewerking. Desgewenst kunnen decoraties aangebracht worden middels een coating.

Assemblage

Formatec biedt u de service van het assembleren van de keramische componenten met andere componenten. Zelfs bestaat de mogelijkheid dat Formatec de niet keramische delen verzorgd.

Kwaliteit

We beschikken over speciaal getrainde kwaliteitsmedewerkers met jaren ervaring op het gebied van esthetische en technische kwaliteitscontrole. Hun dagelijkse taak is het bewaken van onze hoge standaarden waarbij zij gebruik maken van geavanceerde meetmiddelen of door de klant bepaalde limit samples.

enEnglish deDeutsch