Siliciumnitride

Silicium nitride (Si3N4) heeft aparte kenmerken als uitstekende mechanische eigenschappen, lage dichtheid en goede chemische resistentie. De microstructuur geeft een hoge breuktaaiheid en extreme hardheid. Als laatste, silicium nitride heeft een lage thermische expansie wat het materiaal een zeer goede weerstand geeft tegen thermische schokken.

Formatec opereert al bijna 20 jaar op het vakgebied van keramisch spuitgieten. Naast zirconium en alumunium oxide is het product scale uitgebreid met silicium nitride. Een terugkerende vraag uit de markt die eindelijk beantwoord is.

Een in-huis uitgevoerd onderzoeksprogramma kwalificeerde een bindersysteem voor silicium nitride.   De mechanische eigenschappen van het materiaal zijn door een onafhankelijke Duitse onderzoeksinstelling getoetst. De resultaten zijn hieronder in een tabel weergegeven.

Naast de zeer unieke technische eigenschappen had Formatec een tweede doel. Het materiaal diende ook dermate goede esthetische eigenschappen te hebben zodat het ook voor esthetische doeleinden ingezet kon worden. Tijdens het onderzoek zijn daarom direct drie varianten ontwikkeld. Het natuurlijke grijs, een donkere antraciet kleur en een brons / goud variant. Deze varianten krijgen een zeer luxe uitstraling na polijsten.

Indien u vragen heeft nav deze tekst, neem dan gerust contact met ons op.

Materiaal eigenschappen [tabel in EN] ;

enEnglish deDeutsch